Ultralight Pedestrian

Human powered minimalistic approach to life, love and the outdoors by foot, bike and paddle

Okay! 
Jeg indrømmer, jeg er en “sucker” for et fedt ur. Jeg havde derfor ikke svært ved at overtale mig selv, da Garmin Fenix uret kom i salg her i Danmark. Det er måske det (for tiden) ultimative Outdoor ur. Officiel reklame neden for, men pas på, at se den kan koste dit 3200 spir, når du bliver enig med dig selv i, at det kan du simpelthen ikke undvære.

Er jeg så faldet i svime over det? Jeg skal lige indskyde, at jeg kun har haft det i en uges tid, så det er ikke testet over lang tid, ej heller på længere ture endnu. Så tag lige hvad jeg siger med et gran salt.
Likes:
Fungerer som et stort og godt armbåndsur, folk lægger mærke til det, og giver en mulighed for at blære sig med hvor Outdoor man er, klare plusser her!
Skærm er stor og letlæselig, knapperne er tydelige og nemme at bruge.
Navigationen virker sikker under de tre løbeture jeg har haft, masser af logpunkter i sporloggen, du kan markere waypoints ved tryk på en knap. Du kan gratis downloade software der hedder Basecamp, hvor du i ro og mag kan planlægge din tur, og uploade til uret. Jeg har dog ikke nær studeret Basecamp softwaren endnu, måske findes der andre og bedre alternativer.
Kompas er det bedste ur kompas jeg nogensinde har haft med både retning og grader.Garmin siger 3 akset  kompas der registrerer din bevægelse, jeg har ikke noget at udsætte på den funktion.
Barometer ikke seriøst afprøvet endnu.
Højdemåler ser ud til at virke fint, men det er en akilleshæl for de fleste instrumenter, jeg har heller ikke afprøvet den seriøst endnu.
Temperaturmåler er fuldstændig off, så længe det sidder på armen, hvis det tages af og lægges i et stykke tid, kommer en mere realistisk temperatur frem, men hvis det er noget du vil feinschemekke så skal du tilkøbe ekstra udstyr.
Vandtæt i regnvejr og bad, Garmin siger ned til 50 meter, det har jeg ikke testet (endnu).
ANT teknologi kommunikerer fint med mit pulsbælte.
Batteritid jeg har haft det på i 7 dage i ur funktion. GPS funktion har kørt sammenlagt i ca. 7 timer med kontinuerlig sporlogging.  Det har kort været koblet på usb 2 gange, hvilket har opladet det ganske lidt. Batteriet siger 52% tilbage, det synes jeg er helt okay strøm forbrug. Garmin siger ca. 16 timer i fuld GPS med kontinuerlig sporlogging funktion. Jeg ville overveje at købe Garmins officielle ekstra batteri og opladnings kit, hvis jeg skulle på længere ture med svær navigation.
Vægt, det vejer 82 gram, men endnu bedre betyder det, at jeg ikke behøver at medbringe GPS og ekstra batterier på vandreture i fremtiden, så det er ca. 140 gram sparet i rygsækken.
Dislikes:
Ikke helt intuitiv brugergrænseflade, specielt da jeg skulle ændre på mine dataskærme, men det kommer nok med øvelse, og det er jo ikke noget man skifter ofte.
Flimsy oplader, har fungeret upåklageligt, men virker lidt tøset, og jeg er påpasselig med at klikke den på uret, så den ikke knækker, men “time will tell”.
Kræver at du starter med en software opdatering, men sådan er det snart altid med elektroniske dimser.
Konklusion:

Jeg er fuldt ud tilfreds indtil nu, det fungerer som lovet, jeg glæder mig til at teste det yderligere på tur i Spanien her til oktober og i de kommende måneder.
Det ser også godt ud på min arm

4 thoughts on “Nyt (seriøst) legetøj i form af et Garmin Fenix ur

 1. Glæder mig til at høre mere når du har testet det over en længere periode ( er selv suunto mand) kan du evt putte flere billeder op med de forskellige skærme?

  Like

 2. Hej Tomas, det erstatter også mit Suunto Core ur og mit Garmin 410 (Fenix er to ure i et, kan man sige), og Suunto har lavet et der minder om Fenix der hedder Ambit, som jeg ikke har prøvet. Jeg kender en der er ved at sammenligne de to. Jeg prøve at huske at skrive lidt mere engang i fremtiden, om et halvt års penge. Du kan se alle skærmene her: https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID=447&pID=107272&locale=da_DK&ra=true

  Hilsen
  Niels

  Like

 3. Jens says:

  Niels, hvordan er positivismen mht. dette ur nu hvor du har været lykkelig (?) ejer i et halvt års tid?
  Jeg har læst et par anmeldelser som ikke er særlig imponerede over batteritiden og de nævnte også det ikke særligt intuitive interface/opsætning.

  Like

 4. Hej Jens.

  Det har siddet på min arm siden jeg fik det, både som hverdagsur, løbeur og friluftsur i et. Bedre anmeldelse kan jeg vil ikke give det. Om det er det bedste ved jeg ikke,men det dækker mine behov. Den tid uret og jeg har været sammen, har ikke været uden problemer med netop batteritid, så jeg fik det ombyttet. Siden har der ikke været nogle issues på den front. Der har været en del software updates, så du skal sørge for at holde det updated.
  Hilsen
  Niels

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: