Ultralight Pedestrian

Human powered minimalistic approach to life, love and the outdoors by foot, bike and paddle

Velkommen til det første indlæg på denne blog, om light packing og light hiking.

Det lykkedes mig, at finde to en halv dag her i januar, hvor jeg kunne komme afsted på en lille vandretur. Ruten jeg valgte, skulle give mig mindst mulig rejsetid, men også være lidt væk fra det hele. Fra Sjællands Odde til Møn går Sjællandsleden, ruten fra Korsør, henover Skælskør til Næstved kaldes for Lagunestien. På kortet er distancen angivet til 67 kilometer, jeg endte dog med, at GPS viste 75 kilometer, men jeg var også lidt frem og tilbage, og havde et mindre rute kiks i mørke omkring Klinteby. Derudover valgte jeg et par gange en alternativ rute, for at være tættere på vandet, eller væk fra asfalt.

Ruten er relativt let vandret og byder på dejlig natur, som dog mere ville komme til sin ret enten forår, sommer eller efterår. Den ene dag på turen bød på dejlig vinter solskinsvejr, de andre to var mere grå og disede. Ruten er ca. 40% på asfalt, hvilket for mig er lidt nedslående, selvom det betyder et højere tempo generelt.

Jeg kom undervejs på tanken om at lave en video over turen. Hvilket var, for mig, et rimeligt skægt indslag undervejs. Du kan jo selv kigge med herunder og vurdere.

Et par kommentarer om grej jeg bruger.

Aarn Mountain Magic 50.

Jeg er meget forvent med min Aarn Featherlite Freedom bodypack. Den er, for mig, fremragende. Den sidder godt, bærer vægt godt, og passer til min filosofi, om hvad en 7-10 dages rygsæk skal kunne og bære. Til kortere ture er den dog for stor til mig, også selvom den kan komprimeres en del. Derfor var det med stor interesse og ikke mindst forventninger, jeg så frem til at teste Aarn Mountain Magic 50. Mine første observationer var. God størrelse, gode komprimerings muligheder, mange remme, som er indledningsvis forvirrende, men giver gode justeringsmuligheder. 

Selve Aarn MT50 rygsækken vejer 1450 gram, med alle remme, stivere og vandtætte liners talt med. Hvilket ikke er decideret letvægt, men med Aarn er man vant til, at det opvejes af den fremragende vægtfordeling og bære komfort. Ville det så også gælde for den nye MT50? Fuldt læsset til turen vejede den ca. 8 kg fra start, og der var plads til 3-4 dages mere mad, hvis der skulle være behov, så god størrelse. Efter at have tilbragt en del tid med at justere ind, synes jeg at jeg havde et optimalt fit, jeg er typen der normalt justerer undervejs på hvordan rygsækken sidder. Denne tur var ikke anderledes, jeg havde indledningsvis fået strammet skulderstroppene for meget, hvilket resulterede i en sovende fornemmelse i arme og skulder. Derudover justerede jeg ryglængden ned efter en dag, for at få en bedre vægt fordeling på hoften. Hoftebæltet er to remme, der ender i en slags håndtag, der giver hurtig tilspænding, men også muligheden for at tilspænde det nederste mere end det øverste eller omvendt. Igen mange muligheder for individuel justering. 

Alt i alt oplevede jeg Aarn Mountain Magic 50, som en bodypack, der viderefører Aarns klassiske dyder, som god bærekomfort, god vægtfordeling, god størrelse, godt håndværk og ikke mindst innovativt design. Med hensyn til maksimal vægt, vil jeg sige at over 15 kilo, kun skal være af kortere varighed. Hvilket sjældent vil være et problem for mig på en eksempelvis 7 dages tur med 7 kilo basisvægt og 7 kilos mad og brændstof. Ingen tvivl om, at denne rygsæk er kommet for at blive i mit arsenal, og erstatter min Featherlite Freedom på de kortere ture optil 6-7 dages varighed.

Jeg ser frem til flere ture med den.

Vandrestave.

Jeg har nu gået med vandrestave i over et år. Udover at de bruges, som stænger på mit telt, hvilket er ret vigtigt, doh! Så skal jeg erkende, sådan helt lægmandsagtigt, at jeg mærker en forskel. Jeg går længere, hurtigere og med mindre energi forbrug. Den model jeg anvender er langt fra de letteste, også selvom de er i kulfiber. Der hvor forskellen for mig ligger, er i Pacerpoles ergonomiske håndtag, dette er simpelthen et vinder design. Så kan jeg godt leve med den ekstra vægt.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: